fbpx

+36 70 349 7053

H-P: 8-20 +36 70 349 7053

A szabadgyökök öregedést okozó elmélete szerint oxidatív stresszt okoz a szervezetben a szabadgyökök felhalmozódása, ami a sejt öregedéséhez vezet.

Gyulladásos folyamatokat indíthatnak be és károsíthatják a bőr feszességét, és rugalmasságát okozó kollagént, így hozzájárulnak a bőr öregedéséhez. Ezenkívül a daganatos megbetegedésekkel is összefüggésbe hozzák, például a bőrrák esetén is szerephez járulhat.

Minden élő szervezetben képződhetnek szabad gyökök, de az emberi szervezetben egy jól működő komplex védelmi rendszer működik ki káros hatások ellen, amit antioxidáns védelemnek nevezünk.

Ha túl sok szabadgyök képződik, kívülről bevitt antioxidáns védelemre is szükség lehet.

Mi növeli a szabadgyökök termelését?

– UV sugárzás, légszennyezés
– alkohol, dohányzás
– gyógyszerek, nehézfémek

A bőrápolás során értékes összetevőknek számítanak az antioxidánsok, melyek képesek a szabadgyökök károsító hatását enyhíteni, ezzel hozzájárulnak bőrünk védelméhez, lassítják az öregedés folyamatát.

A kialakult ráncokat nem tüntetik el, de a megelőzés érdekében érdemes minőségi antioxidánsokat tartalmazó kozmetikumokat alkalmazni. Ma az egyik leghatékonyabb antioxidáns szérum a Skinceuticals CE Ferulic, melyről a következő posztunkban részletesebben írunk.