fbpx

+36 70 349 7053

H-P: 8-20 +36 70 349 7053

A hialuronsav a bőrnek természetes eleme, melyet a vízmegtartó képessége miatt alkalmaznak a kozmetikai iparban is. Saját súlyuk többszörösét is meg tudják kötni, ezáltal a bőr puhább, rugalmasabb lesz. A hialuronsav enyhíti a vízhiányból adódó apró ráncocskákat, feltölti a bőrt, kisimultabb, rugalmasabb lesz. A kollegánszintézisre nem hat, de így is látványos változásokat érhetünk el alkalmazásával. Erősíti a bőr védelmi vonalát, és a szabadgyökök ellen is véd.

A hialuronsavat többféle molekulasúlyú változatban megtalálhatjuk, melyet alacsony, közepes és nagy molekulasúlyú kategóriákba sorolnak. Előnyös ha a kozmetikum minél többféle molekulasúlyú hialuronsavat tartalmaz. A nagy molekulasúlyú hialuronsavak tudják a legtöbb nedvességet megkötni, de ezek felszívódása nagy méretük miatt nehézkesebb lehet, inkább a bőr felszínén fejtik ki hidratáló hatásukat. Az alacsony és a közepes molekulasúlyú hialuronsavak vízmegkötő képessége alacsonyabb, viszont nagyobb eséllyel jutnak be a bőr mélyebb rétegeibe, és erősítik a bőr védőrétegét.

Ilyen többféle hiluronsavat tartalmazó kozmetikum az Esthederm hialuronsavas krém, Esthederm hialuronsavas szérum, melyek intenzíven hidratálják a bőrt. A szemkörnyék feszesebb, hidratáltabb megjelenését pedig az Esthederm hialuronsavas szemkörnyék ápolóval érhetjük el.