fbpx

+36 70 349 7053

H-P: 8-20 +36 70 349 7053

Az urea a bőrben természetesen is megtalálható vízmegkötő képességű komponens, mely hozzájárul a bőrbarrier egészséges működéséhez. Segíti a védekezés hatékonyságát a külső szennyeződések, mikróbák ellen, és megelőzi a vízvesztést is. Fontos pozitív tulajdonsága, hogy mikrohámlasztó, azaz keratolitikus hatása is van és enyhíti a viszketést.

A bőrgyógyászatban előszeretettel alkalmazzák bizonyos bőrbetegségek esetén, például pikkelysömör, ekcéma, extrém bőrszárazsággal járó bőrbetegségek.

A kozmetikumokban 5-40 százalékos koncentrációban alkalmazzák, de tudnunk kell, hogy nagyobb koncentrációban bőrirritáció, csípő, égő érzés jelentkezhet. Azonban az átlagos 5-10 százalékos ureás készítmények biztonsággal alkalmazhatóak, a mellékhatások esélye ilyen koncentrációban nagyon alacsony.

Az általunk javasolt ureás készítmények: Cerave SA Bőrsimító Hidratáló krém 10%-os ureát tartalmaz és az Eucerin UreaRepair Plus 5% ureás testápoló száraz bőr hidratálására ajánlott.

Az Eucerin UreaRepair Plus 30% már óvatosabban alkalmazandó intenzív ápolást nyújtó krém, mely csak rendkívűl száraz, érdes körülhatárolt bőrterületekre alkalmas, egész testre nem alkalmazható.

Az Eucerin UreaRepair Plus 5% kézkrém és Eucerin UreaRepair Plus 10% lábápoló krém a kiszáradt kéz és láb bőrének helyreállítását, hidratálását segíti.